146
Υλικά
- χοιρινό 750 γρ
- ελαιόλαδο 80 ml
- κρασί 100 ml
- πράσα 0.5 κιλ
- κόκκινο πιπέρι 1 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
Χειμωνιάτικο- χριστουγεννιάτικο-ελληνικό-αγαπημένο πιάτο! Μη μου πείτε ότι δεν είναι από τα πιο χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλη την Ελλάδα! Τρυφερές μπουκιές χοιρινού κρέατος , που σιγομαγειρεύεται στο τηγάνι με πράσα και μελώνει. Η μάνα μου την έφτιαχνε με ελάχιστο πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, η πεθερά μου με κοκκινοπίπερο. Η όψη παρόμοια, η γεύση διαφορετική. Κράτησα το κοκκινοπίπερο (πάει το χειμώνα) και πρόσθεσα κι εγώ τα δικά μου.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr