158
Υλικά
- μοσχάρι 700 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ντοματοπελτές 1 κγ
- σάλτσα πιπεριάς 1 κγ
- ντομάτα 1.5 φλ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 2 κόκκοι
- μελιτζάνες 5 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 2 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αλεύρι 4 κσ
- γάλα 3 φλ
Χιουνκάρ μπεγιεντίΧιουνκάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από μελιτζάνες. Το όνομα του φαγητού στην τουρκική γλώσσα σημαίνει "όπως ο Σουλτάνος" ή "όπως αρέσει στο Σουλτάνο", υποδηλώνοντας τη νοστιμιά. (πηγή: wikipedia)θα χρειαστούμε:700 γρ μοσχάρι σε φέτες1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 καυτερή πιπεριά1/2 κουτ. γλ. πάπρικα καπνιστή γλυκιά1 φλυτζ. τσ. ζεστό νερό4 κουτ. σ. ελαιόλαδο1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας ή σάλτσα πιπεριάς1 1/2 φλυτζ. τσ τριμμένη ντομάτα...
Διάβασε τη συνταγή στο thegastrin.blogspot.com