122
Υλικά
- μοσχάρι 600 γρ
- ντομάτα 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- τοματοπελτές 1 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ζωμός βοδινού 500 ml
- κανέλα 1 ξύλο/α
- μπαχάρι 4 κόκκοι
- πάπρικα 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- μελιτζάνες φλάσκες 6 τμχ
- αλεύρι 4 κσ
- βούτυρο 4 κσ
- γάλα 500 ml
- κασκαβάλι 100 γρ
- χυμός λεμονιού -
- μοσχοκάρυδο -
- αλάτι -
Ένα από τα διάσημα, παραδοσιακά φαγητά της Τούρκικης Κουζίνας είναι το hünkâr beğendi! Το κοκκινιστό κρέας με τον πουρέ μελιτζάνας όπως μαγειρεύτηκε όπως "αρέσει στον σουλτάνο"... όχι τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή... μιλάμε για μια άλλη ιστορία, βγαλμένη από την κουζίνα του παλατιού του Μουράτ! To φαγητό αυτό παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων με ελάχιστες παραλλαγές περισσότερο στην επιλογή του κρέατος ή τα μπαχαρικά!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr