252
Σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας συνηθίζουν ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας να φτιάχνουν κάποια γλυκά τα οποία καταναλώνουν οι ίδιοι ή μοιράζουν σε συγγενείς και φίλους.
Ένα από αυτά τα γλυκά είναι τα Βάρβαρα της Θράκης το οποίο έχει σαν βάση το σιτάρι κι άλλους ξηρούς καρπούς ενώ στη Νάουσα φτιάχνουν ένα γλυκό με καρύδια κάτι σαν μπακλαβά που το ονομάζουν γκρακλιάνο.
Εγώ θα σας δώσω τη συνταγή με τα βάρβαρα για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι τα έθιμα της Πατρίδας μας.
Ένα από αυτά τα γλυκά είναι τα Βάρβαρα της Θράκης το οποίο έχει σαν βάση το σιτάρι κι άλλους ξηρούς καρπούς ενώ στη Νάουσα φτιάχνουν ένα γλυκό με καρύδια κάτι σαν μπακλαβά που το ονομάζουν γκρακλιάνο.
Εγώ θα σας δώσω τη συνταγή με τα βάρβαρα για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι τα έθιμα της Πατρίδας μας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.asproylas.gr