153
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- γάλα φρέσκο 900 γρ
- κρόκοι 100 γρ
- ζάχαρη 260 γρ
- κακάο 100 γρ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κορν φλάουρ 25 γρ
- ζελατίνη 8 γρ
- κρέμα γάλακτος 400 γρ
- κακάο -
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ L.MONTERSINO
ΑΠΟ ΤΟΝ L.MONTERSINO
Ακόμη μια καταπληκτική συνταγή απο τον Luca Montersino και το βιβλίο του Peccati al cioccolato. Απίστευτα νόστιμη βελούδινη σοκολατένια κρέμα, συνδυασμένη με χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγύ). Ενα budino, δηλαδή κρεμώδες γλυκό, ιδανικό γα επιδόρπιο, αλλα και για όλες τις ώρες.
Καθώς αυτήν την συνταγή την έχω φτιάξει ήδη αρκετές φορές μέχρι να δημοσιευτεί η ανάρτηση, έχω δοκιμάσει και διάφορες μικρές τροποποιήσεις. Ετσι, την έχω δοκιμάσει αντικαθιστώντας μέρος του κακάο με χαρουπάλευρο, με το ίδιο εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα, ενώ μας άρεσε και ιδιαίτερα η προσθήκη εσσάνς πορτοκαλιού. Την άγλυκη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, στην Ελλάδα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com