125
Υλικά
- γάλα 300 ml
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- ζάχαρη 90 γρ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 3 τμχ
- κορν φλάουρ 30 γρ
- αλεύρι 10 γρ
- βανίλια 1 κλων
- βανίλιες 2 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- βούτυρο 1 κσ
- μαργαρίνη 1 κσ
- κουβερτούρα 125 γρ
- κακάο 6 κσ
- ζάχαρη 2 κγ
Ανάλογα για ποια χρήση τη θέλουμε, μπορούμε να την φτιάξουμε μόνο με γάλα (αντικαταστούμε την κρέμα με γάλα), ή αλλάζοντας τις αναλογίες στο κορν φλάουρ με το αλεύρι.Για να φτιάξουμε κρέμα σοκολάτας, αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε στο τέλος την κουβερτούρα. Κρέμα ζαχαροπλαστικής (creme patisserie) βασική συνταγή...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com