84
Η πανακότα είναι ένα από τα δικά μου comfort food,πώς λέμε γλυκά για να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου.....Και παρ'ολο που δεν είμαι ιταλίδα,μια ροπή προς τα ιταλικά την έχω.Και την πανακότα την λατρεύω, γιατί είναι βελουδένια και μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε γεύση.Την συγκεκριμένη την απάντησα ως συνταγή του Αλεξ. Παπανδρέου και το μόνο που άλλαξα ήταν να μειώσω το τυρί.ΥΛΙΚΑ(για 6 μικρά φορμάκια)300 γρ. φρέσκο γάλα200 γρ. τυρί κρέμα70 γρ. ζάχαρη200 γρ. κρέμα γάλακτος(ιδανικά full fat)1 βανίλια 3 φύλλα ζελατίνης(6 γρ.)Γαρνίρισμαγλυκό κουταλιού βύσσινοΒάζουμε σε ένα μπολ με νερό βρύ
Διάβασε τη συνταγή στο cookthebook.blogspot.com