Δημοσιευμένες » Λαχανικά

home_goodfood_blog1

Πατάτες ογκρατέν light

syntageskamomata
1 ½ κιλό πατάτες 10 φέτες γαλοπούλα βραστή (εναλλακτικά φιλέτο ψητό κοτόπουλο) 300 γραμμάρια regato light τριμμένο 150 γραμμάρια γραβιέρα light τριμμένη 400 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες 20 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 100 γραμμάρια γάλα 2 μεγάλα αυγά Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή) Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι ...

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ // MELANZANE "PAPOUTSAKIA" (SCARPETTE)

illaboratoriodimmskg
ένα από τα πιο κλασσικά μαμαδίστικα φαγάκια της εποχής, τις μελιτζάνες παπουτσάκια. Σήμερα θα σας παρουσιάσω και την δικιά μου εκδοχή της πολύ γνωστής αυτής συνταγής, παπουτσάκια με τηγανητές μελιτζάνες (γιατί δεν τα φτιάχνουμε και κάθε μέρα, οπότε ας μην κάνουμε εκπτώσεις στην νοστιμιά τους!), νόστιμη γέμιση με κιμά και βελούδινη μπεσαμέλ, φτιαγμένη γρήγορα και πανεύκολα στον μικροκυματικό. ...

Χορτοφαγικό ραγού με μανιτάρια και κάστανα

tantekiki
Ραγού ή ραγκού: γαλλικό φαγητό κατσαρόλας με μια δόση σάλτσας που περιέχει κομμάτια κρέατος ή πουλερικού και λαχανικό. Κυρίως πιάτο, κλασσικό κι αγαπημένο που εδώ και χρόνια εμφανίζεται τακτικά σε οικογενειακά τραπέζια. ...

Λαχανοντολμάδες τούρτα με σάλτσα-κρέμα αυγολέμονο

cretangastronomy
Ίσως πιο σωστό θα ήτανε να γράψω λαχανοντολμάς τούρτα γιατί για έναν πρόκειται στην ουσία! Ένας μεγάλος λαχανοντολμάς που κόβεται σε μερίδες και σερβίρεται με γιαούρτι ή σάλτσα αυγολέμονο. ...

Δύο υπέροχα κρεμώδεις πουρέδες: με σελινόριζα και με κολοκύθα

caruso
Οι “δημιουργικοί πουρέδες” τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της σύγχρονης εστιατορικής κουζίνας διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Αυτή η μισοστραβή κουταλιά που μπαίνει στο πιάτο εν είδει υπογραφής του σεφ δίνοντας χρώμα και ποικιλία γεύσεων, σου κλείνει το μάτι ότι η κουζίνα κινείται στις τάσεις της εποχής. Η ...

Νόστιμοι κρεμώδεις πουρέδες, μέρος Β’: με γλυκοπατάτα και κουνουπίδι

caruso
Με το νέο μυστικό για κρεμώδεις πουρέδες να βρίσκεται στη χρήση φυσικού λευκού τυριού κρέμας, στο σημερινό άρθρο θα προσθεσουμε άλλες δυο δημιουργικές συνταγές για να συνοδέψουν υπέροχα πιάτα: τον πουρέ κουνουπίδι και τον πουρέ πορτοκαλί γλυκοπατάτας. ...

Κουνουπίδι κοκκινιστό με ρεβύθια

cookthebook
Τα ρεβύθια ήταν ένα πιάτο που δεν υπήρχε στο πατρικό μου.Τα ανακάλυψα στις πρώτες μου προσπάθειες στην κουζίνα και από τότε τους έμεινα πιστή.Δεν θέλουν πολλά,μόνο φαντασία στα υλικά που θα προσθέσεις στην κατσαρόλα.Σούπα,γιαχνιστά-κοκκινιστά,με ...

Γεμιστή κολοκύθα, η φετινή

seasonsinajar
Όταν η ζωή σου δίνει κολοκύθα, γέμισε την με ρύζι κάστανα και δαμάσκηνα και φτιάξε ένα φθινοπωρινό γιορτινό γεύμα. Κι από εμφάνιση και από γεύση μου άρεσε πολύ.Εντάξει. ...

Κολοκύθα γεμιστή με λουκάνικο και μήλο

asproylas
Για τις ιδιαίτερες κολοκύθες μιλήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.Τότε είχα δώσει τη συνταγή για ψητή red curi. Σήμερα γέμισα μια acorn και πάλι το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Η γέμιση σε συνδυασμό με τη σάρκα της κολοκύθας έδωσε ένα ιδιαίτερο και νόστιμο αποτέλεσμα. ...

Κολοκύθα ψητή με μπάτζο (Μακεδονία)

icookgreek
ΟΙ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | «H Μακεδονική Κουζίνα έχει τη δική της σύνθετη ταυτότητα, συνδεδεμένη με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Συνδυάζει αυθεντικές γεύσεις και εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακές πρώτες ύλες. ...
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 100 »