95
Υλικά
- αγκινάρες 8 τμχ
- κουκιά φρέσκα 500 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- μάραθος 5 τμχ
- άνηθος 5 τμχ
- φασκόμηλο 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- ελαιόλαδο 50 γρ
...Η πλούσια κρεμώδης γλυκιά γεύση της αγκινάρας με τις πολυεπίπεδες αποχρώσεις τελικά καταφέρνει να συνυπάρξει με το ελαφρά πικρό αλλά γεμάτο σφρίγος κουκί, σε ένα πιάτο που αποτελεί μια γιορτή της φευγαλέας εποχικότητας, χωρίς να διεκδικεί βεβαίως τις γαστρονομικές δάφνες της συνταγής αλα-πολίτα, με την οποία γιορτάσαμε πέρυσι την εποχή της αγκινάρας, ούτε βεβαίως του ριζότο με αγκινάρα της προηγούμενης χρονιάς....
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com