109
Αγαπημένο σπιτικό φαγάκι, έτσι τα έφτιαχνε η μητέρα μου, έτσι τα φτιάχνω κι εγώ και έτσι τα έχω μάθει στις κόρες μου...Για 4-5 μερίδες:1 κιλό φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες2 κουταλιές πελτές½ κούπας ελαιόλαδοΑλάτι και πιπέρι1 κουταλάκι ζάχαρη2 μέτριες πατάτες2-3 κουταλιές μαϊντανόςΚαθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε καλά.Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, ένα φλυτζάνι ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι και τη ζάχαρη.Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 6-7 λεπτά και
Διάβασε τη συνταγή στο bettyscuisine.blogspot.com