Κουνουπίδι γιαχνί με σάλτσα ντελμπιέ (αλευρολέμονο)

Καταχωρήθηκε στις 23/01/14

2 Ψήφοι Ψήφισε

Καθημερινό φαγάκι εποχής! Αυτό το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα παραδοσιακά λαδερά φαγητά (όπως τα αγκιναροκούκια) , στην ψαρόσουπα της 25ης Μαρτίου αφού πρέπει να είναι νηστίσιμη (χωρίς αυγά), αλλά και στον βραστό παστό μπακαλιάρο. Μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι η λέξη έχει γαλλική προέλευση. Προ καιρού όμως, διαβάζοντας ένα άρθρο για τον κουραμπιέ στο αγαπημένο μου ιστολόγιο  «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» , είδα σε ένα από τα σχόλια ότι και οι Τούρκοι έχουν παρόμοια λέξη για το δέσιμο της σάλτσας , τη λέξη terbiye.  Ψάχνοντας λοιπόν στο μαγικό google, βρήκα  τούρκικες συνταγές με παρόμοιες σάλτσες  , με σάλτσες που περιέχουν αλεύρι και λεμόνι αλλά και αυγό τις περισσότερες φορές. Η λέξη λοιπόν έχει μάλλον τούρκικη προέλευση. Αυτό εξάλλου το έχουμε δει να..

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις