127
Υλικά
- λάχανο 1 τμχ
- κιμάς χοιρινός 300 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- μαϊντανός 1 κούπα/ες
- άνηθος 0.5 κούπα/ες
- σάλτσα ντομάτας 3 κσ
- κονκασέ 0.5 κούπα/ες
- χυμός ντομάτας 0.5 κούπα/ες
- ρύζι νυχάκι 0.5 κούπα/ες
- ρύζι καρολίνα 0.5 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 3 κσ
- μάραθος 0.75 κούπα/ες
- αυγά 2 τμχ
- χυμός λεμονιού 0.33 κούπα/ες
- κορν φλάουρ 3 κσ
- βούτυρο 2 κσ
Λίγοι θα τους αντισταθούν! Κάθε χρόνο οπωσδήποτε κάποια από τις μέρες των εορτών θα φτιάξουμε λαχανοντολμάδες με κιμά. Πολλές χρονιές συμπληρώνουν το χριστουγεννιάτικο ή το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Τώρα δεν θέλουμε ορφανούς-νηστίσιμους λαχανοντολμάδες. Θέλουμε πλούσια γέμιση με κιμά, και απαλή και αρωματική κρέμα αυγολέμονο...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com