82
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες 5 τμχ
- κολοκύθια 4 τμχ
- πατάτες 4 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- ντομάτα 800 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κονιάκ 0.33 φλ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- γάλα 1.5 λτ
- κορν φλάουρ 6 κσ
- βούτυρο 2 κσ
- αυγά 2 τμχ
- μοσχοκάρυδο 3 πρέζα/ες
- κεφαλοτύρι 1 φλ
5 φλάσκες μελιτζάνες 4 κολοκύθια 4 πατάτες μεγάλες ελαιόλαδο για τηγάνισμα αλάτι Για τον κιμά 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκ. σκόρδο 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 1 δαφνόφυλλο 1 ξύλο κανέλας 1/3 φλ. κονιάκ 1 πρέζα ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την εύκολη μπεσαμέλ 1½ λίτρο γάλα σε θερμoκρασία δωματίου 6 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο 2 αβγά 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο αλάτι πιπέρι 1 φλ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
Διάβασε τη συνταγή στο www.argiro.gr