77
Υλικά
- αμπελόφυλλα 50 τμχ
- ρύζι καρολίνα 270 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 5 φύλλα
- άνηθος 0.5 φλ
- μαϊντανός 1 φλ
- δυόσμος 1 κγ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυμός λεμονιού -
Ντολμαδάκια γιαλαντζί ή σαρμαδάκια, όπως και να τα πείτε, το σίγουρο είναι ότι κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα ! Τα έφτιαξα με αμπελόφυλλα που μάζεψα από την κληματαριά του πατέρα μου και μετά τα συντήρησα στην κατάψυξη, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει η Ειρήνη εδώ Αυτό που κάνει ξεχωριστό το φαγάκι, είναι τα μυρωδικά και το μπόλικο κρεμμυδάκι. Ταιριάζει απίστευτα να συνοδεύσουμε τα ντολμαδάκια με γιαούρτι, κι αν είμαστε πιο τολμηροί, με γιαούρτι και σκόρδο...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com