379
Υλικά
- αμπελόφυλλα 1 κουτί
- κιμάς 500 γρ
- ρύζι καρολίνα 200 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυμός λεμονιού 1 -
- αυγά 1 τμχ
ΥΛΙΚΑ για 50-60 ντολμαδάκια 1 βάζο με αμπελόφυλλα Για τη γέμιση 500 γρ. κιμάς 200 γρ. ρύζι Καρολίνα 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 6-7 μικρά κρεμμυδάκια, μόνον το πράσινο μέρος, σε ροδέλες 2 κ.σ. άνηθο 3 κ.σ. μαϊντανό 4 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια (προαιρετικά) Για την κατσαρόλα Νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα σαρμαδάκια Για τη βελουτέ σάλτσα αυγολέμονου 4 κ.σ. κόρν φλάουρ 2 φλ. τσ. γάλα 2 φλ. τσ. ζουμί από το φαγητό 1 αβγό (προαιρετικά) Αλάτι...
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com