112
Υλικά
- πατάτες 3 τμχ
- γάλα φρέσκο 130 ml
- βούτυρο 1 κσ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- γάλα φρέσκο 750 ml
- ελαιόλαδο 50 ml
- βούτυρο αγελάδος 25 γρ
- αλεύρι 75 γρ
- κρόκοι 3 τμχ
- αλάτι 2 πρέζα/ες
- μοσχοκάρυδο -
- λαχανάκια βρυξελών 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μπέϊκον 120 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- καπνιστή πάπρικα 0.5 κγ
- γκούντα 150 γρ
Βλέποντας τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αφθονία αυτήν την εποχή, μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω να τα ενσωματώσω σε κάποια απο τις συνταγές που δοκιμάζω. Η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξω κάποια τάρτα (ή κίς αν προτιμάτε), αλλά μετά φλέρταρα και με την ιδέα του γκρατιναρίσματος*. Τελικά προέκυψε κάτι ενδιάμεσο...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com