93
πό τη μια άκρη της Ελλάδας ώς την άλλη υπάρχουν συνταγές που συχνά μοιάζουν ίδιες αλλά είναι διαφορετικές, όπως η συνταγή για σφουγγάτο φούρνου, η ομελέτα με κολοκυθάκια, πατάτες και ανθότυρο.
Το σφουγγάτο είναι η απόλυτη ελληνική ομελέτα, ουσιαστικά η διαφορά της με τη κλασική ομελέτα είναι πως είναι αφράτη, πιο «πίτα», χορταστική και σαφώς πιο γευστική.
Στη νησιώτικη τοπική ελληνική κουζίνα, αυτού του είδους η ομελέτα με κολοκυθάκια, πατάτες και τυρί, είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr