82
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.25 κούπα/ες
- μελιτζάνες 3 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- πιπεριές κόκκινες 3 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- πράσινες ελιές 0.5 κούπα/ες
- σταφίδες 4 κσ
- ντομάτα 800 γρ
- ρίγανη 0.5 κγ
- ξύδι από κόκκινο κρασί 2 κσ
- ζάχαρη 2 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- χοντρό αλάτι 1 κγ
- κάπαρη 3 κσ
- κουκουνάρι 3 κσ
Αν δεν την γνωρίζετε ήδη, επιτρέψτε μου να σας την συστήσω. Σισιλιάνα, καπριτσιόζα, καλοκαιρινή, μεταμορφώνει ό,τι αγγίζει. Σερβίρετέ την σκέτη, με ψωμί, ένα κομμάτι μαλακό κεφαλοτύρι ή δυνατή κεφαλογραβιέρα, παγωμένο λευκό ή ροζέ κρασί και περάστε ένα υπέροχο βράδυ, τσιμπολογώντας μια καπονάτα, όταν η όρεξή σας δεν σηκώνει πολλά με τη ζέστη. Ακουμπήστε την πάνω σε μια al dente μακαρονάδα, πασπαλίστε με βασιλικό και απολαύστε το καλοκαίρι στο πιάτο σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr