166
Υλικά
- λωτοί 1 κιλ
- αχλάδι 1 τμχ
- μαύρη ζάχαρη 2 φλ
- βανίλια 1 τμχ
- κονιάκ 1 κσ
Όταν ο λωτός ωριμάσει, γίνεται ένα από τα πιο γλυκά και ζουμερά φρούτα. Λατρεύω το έντονο πορτοκαλί τους χρώμα και τη γλυκιά τους γεύση. Οι λωτοί διατίθενται στην αγορά σκληροί και άγουροι, όταν ακόμη η γεύση τους είναι στυφή και γι'αυτό χρειάζεται αρκετός χρόνος για να ωριμάσουν και να δώσουν τη απίστευτα γλυκιά τους γεύση. Ακούω πολλές φορές να λένε "δε μου αρέσουν οι λωτοί, είναι στυφοί". Ναι, πράγματι, αλλά αυτό σημαίνει πως δεν είναι έτοιμοι για κατανάλωση. Λέγεται πως τα μήλα ωριμάζουν τους λωτούς, και γι'αυτό πολλοί άνθρωποι δίπλα τους βάζουν 3-4 μήλα για να επισπεύσουν τη διαδικα
Διάβασε τη συνταγή στο www.seasonsinajar.com