52
Καμπούσικη συνταγή, από τα χεράκια της ΤώνιαςΓράφει η Τώνια :Υλικά1,5 κιλό σύκα ώριμα αλλά όχι πολύ μαλακά1,5 κιλό ζάχαρη1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού η 1 κουτ. γλυκου κιτρικό οξύΕπί τω έργωΠλένομε καλά τα σύκα εάν είναι σκονισμένα και τα καθαρίζομε με κοφτερό μαχαιράκι.Μετά τα κόβουμε στη μέση η σε τέταρτα ανάλογα με το εάν επιθυμούμε το φρούτοστη μαρμελάδα να είναι εμφανές.Σε βαθύ τσουκάλι βάζομε 1 φλυτζάνι από τη ζάχαρη στον πάτο του τσουκαλιού καιεπάνω ρίχνομε τα καθαρισμένα σύκα.Σκεπάζομε με την υπόλοιπη ζάχαρη ρίχνοντας παράλληλα και 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό.Ψήνομε σε δυνατή φωτιά ανα
Διάβασε τη συνταγή στο oinomagirion.blogspot.com