ΠΕΣΤΙΛΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

Καταχωρήθηκε στις 04/10/12

2 Ψήφοι Ψήφισε

ΠΕΣΤΙΛΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ Το πεστίλι το γνωριζαμε οταν ειμασταν μικρα σαν "πετσα" ή "γλωσσα". Προερχεται απο την ανατολιτικη κουζινα και ειναι ενα ακομη εξυπνο και νοστιμο παρασκευασμα για την αξιοποιηση και την διατηρηση των φρουτων. Ειναι αρκετα γνωστο στην Βορεια Ελλαδα, οπου διαδοθηκε απο τους πληθυσμους των προσφυγων που κατεφτασαν στις αρχες του περασμενου αιωνα εξ'ανατολων. Πολυ διαδεδομενο στην Τουρκια με το ονομα pestil, απ'οπου και η ελληνικη ονομασια του, ενω ονομαστο ειναι το πεστιλ της Καππαδοκιας. Στην Αιγυπτο και στην Μεση Ανατολη, θα το συναντησετε ως amaredin...

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις