Ροδάκινα ,μαρμελάδα κι άλλα τινά

Καταχωρήθηκε στις 08/08/09

4 Ψήφοι Ψήφισε

Το ροδάκινο είναι ο καρπός της ροδακινιάς. Έχει σφαιρικό ή ωοειδές σχήμα , ραφή στη ράχη και χνουδωτή ή λεία φλούδα ανάλογα με τη ποικιλία σε διάφορους χρωματισμούς του κίτρινου , ρόδινου και κόκκινου αλλά και του λευκοκίτρινου (λευκόσαρκη ροδακινιά).Τα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια καταναλώνονται νωπά και μαζεύονται από το δέντρο γύρω στη μία εβδομάδα πριν από τη πλήρη ωρίμανση τους. Έτσι μπορούν να διατηρηθούν γύρω στις 15 ημέρες. Το ροδάκινο είναι αρκετά ευαίσθητο στη ζέστη και αν μείνει εκτός ψυγείου σαπίζει γρήγορα.Τα ροδάκινα εκτός από νωπά τρώγονται και σαν κομπόστα , γίνονται

Διάβασε τη συνταγή στο https://www.asproylas.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις