80
Υλικά
- μήλα 600 γρ
- ξερά σύκα 300 γρ
- ντοματοπελτές 3 κσ
- καστανή ζάχαρη 150 γρ
- μαύρη ζάχαρη 50 γρ
- μέλι 2 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- κονιάκ 4 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Κανέλα και γαρίφαλο, που αρωμάτισαν και τη μαρμελάδα ντομάτας που έφτιαξα, με καθησύχασαν ως προς το τελικό αρωματικό αποτέλεσμα ενώ η λιγοστή, σε σχέση με τα φρούτα, καστανή με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι έκαναν πιο ... καραμελένια τη γεύση της. Το αποτέλεσμα ... γοητευτικό, σαγηνευτικό και εθιστικό! Το χρώμα ... υπέροχο και άκρως φθινοπωρινό, απόλυτα ταιριαστό με τον αγαπημένο μήνα που διαλαλεί τον ερχομό των Χριστουγέννων.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com