190
Υλικά
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- βούτυρο 1 κσ
- καστανή ζάχαρη 0.75 κούπα/ες
- αυγά 1 τμχ
- χαρουπόμελο 3 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 κούπα/ες
- νιφάδες βρώμης 1 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 κούπα/ες
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- σταγόνες σοκολάτας 0.5 κούπα/ες
- καρύδια 0.5 κούπα/ες
- φουντούκι 0.5 κούπα/ες
Η συνταγή για τα σημερινά cookies είναι από τις παλιές του τετραδίου μου, τότε που τα παιδιά μου ήταν μικρά και ήθελα να τρώνε με κάποιο τρόπο νιφάδες βρώμης. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει η καστανή ζάχαρη και οι συνταγές στις νέες μαμάδες έδιναν κι έπαιρναν αφού θεωρούνταν πιο υγιεινή. Την καστανή ζάχαρη συμπλήρωνε το μέλι. Όταν εξοικειώθηκα με την παρασκευή του χαρουπόμελου, σε πολλές συνταγές που περιείχαν μέλι έκανα την απλή αντικατάσταση με χαρουπόμελο. Άλλωστε και η δική του διατροφική του αξία είναι πολύ υψηλή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr