82
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1350 γρ
- βούτυρο γάλακτος 500 γρ
- μαργαρίνη 500 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- αυγά 4 τμχ
- πορτοκάλια 3 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 0.5 φακ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- μαστίχα Χίου 1 πρέζα/ες
- βανίλια 2 τμχ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
Υλικά: 1350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις500 γρ. βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου500 γρ. ζάχαρη4 αυγάχυμός τριών πορτοκαλιώνξύσμα ενός πορτοκαλιού½ φακελλάκι μπέικιν πάουντερ1 πρέζα αλάτι1 πρέζα μαστίχα2 βανίλιες1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικήΕκτέλεση: Κτυπάμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και όταν χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε λυώσει τη σόδα.Κατόπιν βάζουμε το αλάτι, τη μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesmamas.com