146
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- αυγά 3 τμχ
- καστανή ζάχαρη 200 γρ
- κακάο 30 γρ
- κουβερτούρα 125 γρ
- ρούμι 1 σφην
- στιγμιαίος καφές 1 κσ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 2 τσιμπ
- αμύγδαλα 120 γρ
Τα περιφημα μπισκοτα του Πράτο, πιο γνωστα και ως καντούτσι ή καντουτσίνι (cantucci, cantuccini), τα εχουμε ξαναδει εδω, στην κλασσικη τους εκδοχη. Ειναι ενα απο τα πιο φημισμενα και διαδεδομενα γλυκα παρασκευασματα της μεγαλης ζαχαροπλαστικης παραδοσης της Τοσκανης. Στην Ελλαδα τα εχω δει να κυκλοφορουν σε συνταγες και ως παξιμαδακια με αμυγδαλα. Προκειται πραγματι για ξερα μπισκοτα, με χαρακτηρισιτκη φορμα φετας απο μπαγκεττα, κομμενης λοξα, ενω το μηκος τους φτανει μεχρι τα 10εκ. Στην Ιταλια, παραδοσιακα συνοδευουν το περιφημο λικερωδες κρασι της Τοσκανης, το βινσαντο (vin santo) ενω θα τα βρειτε πολλες...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com