130
Υλικά
- ελαιόλαδο 100 γρ
- καλαμποκέλαιο 100 γρ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- vinsanto 60 γρ
- μπράντυ 60 γρ
- ζάχαρη 60 γρ
- αλεύρι μαλακό 480 γρ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- σουσάμι 30 γρ
- λουκούμια 20 τμχ
- καρύδια 10 τμχ
Ζύμη μπισκοτένια να θρυμματίζεται σε χίλια ψιχουλάκια σε αντίθεση με το πολύ τρυφερό εσωτερικό της το λουκούμι για να συντροφεύει το τραγανό καρύδι. Στο σπίτι μας γίνονται πάντα με λουκούμι και καρύδια κι εμείς ως παιδιά ή ως ενήλικες τα λατρεύαμε. Στην Κρήτη αυτά τα σκαλτσούνια τα λένε πατούδα, τα πατούδα, με διάφορες γεμίσεις, κι εκτός από το πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη τα κάνουν και σιροπιαστά. Μια απόλαυση μπουκιάς για τον ουρανίσκο κι ένα Σαρακοστιανό γλυκό παντός καιρού.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es