Τα πιο υγιεινά και εύκολα μπισκότα βρώμης

Καταχωρήθηκε στις 09/06/13

6 Ψήφοι Ψήφισε

Και μια ενδιαφέρουσα πρόταση αντικατάστασης των αυγών σε συνταγές! Υποθέτω-αν κρίνω από τις απόψεις των ηλικιωμένων που ρώτησα- ότι κανείς στην κατοχική και τη μεταπολεμική Ελλάδα δεν περίμενε ότι η βρώμη θα θεωρούνταν κάποτε πολύτιμη τροφή. Το ρόβι και η  ταγή  (όπως ονομαζόταν  η βρώμη στην Κρήτη)  ήταν συστατικό του ψωμιού της κατοχής, οπότε είναι φορτισμένα με άσχημες μνήμες. Τα δυο αυτά δημητριακά καλλιεργούνταν στην Κρήτη και αργότερα χρησιμοποιήθηκαν ως  ζωοτροφές.  Το κουάκερ, οι γνωστές νιφάδες βρώμης  (εισαγόμενες πια) επανήλθαν στην διατροφή μας τη δεκαετία του 1960 και εμπλούτιζαν  παιδικές σούπες και άλλα φαγητά . Οι σύγχρονοι διαιτολόγοι κατατάσσουν την βρώμη  στις καλύτερες τροφές και...

Διάβασε τη συνταγή στο https://www.cretangastronomy.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις