479
Υλικά
- ρύζι αρμπόριο 1 -
- ρύζι γλασέ 1 -
- κρόκοι 3 τμχ
- βούτυρο 30 γρ
- παρμεζάνα 100 γρ
- κρόκος Κοζάνης 1 φακ
- αλάτι -
- κιμάς χοιρινός 100 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 100 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μπιζέλια 100 γρ
- βούτυρο 25 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ντοματοπελτές 40 γρ
- κόκκινο κρασί 100 ml
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- πιπέρι -
- αλάτι -
- μοτσαρέλα 100 γρ
- αλεύρι 1 -
- φρυγανιά -
- αυγά 3 τμχ
- φυστικέλαιο 1 -
- ελαιόλαδο 1 -
Τα αραντσινι θα μπορουσαμε να τα περιγραψουμε ως γεμιστες ρυζοκροκεττες. Η τραγανη και ξεροψημενη κρουστα τους κρυβει ενα σπυρωτο, κατακιτρινο ρυζακι με καρδια απο νοστιμο ραγκου. Ειναι ευμεγεθη (8-10εκ) και το σχημα τους ειναι ειτε σαν αχλαδι (συνηθιζεται στην ανατολικη Σικελια)...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com