90
Υλικά
- μπακαλιάρος 250 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ξύδι 1 κγ
- σκόρδο 2 σκελ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- κρέμα γάλακτος 1 φλιτζανάκι
- πατάτες 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Brandada de bacalao ή bacallà: πείτε το άλειμμα, πείτε το σαλάτα, εμείς εδώ στα βόρεια μπορεί να το πούμε και "αλοιφή", είναι ένα γευστικότατο ορεκτικό που θα το συναντήσετε κυρίως στην Δυτική πλευρά της λεκάνης της Μεσογείου. Την μπραντάδα, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε και με μία ιδιόμορφη σκορδαλιά, κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι προήλθε από την ισπανική σάλτσα σκόρδου αιολί, με προσθήκη βρασμένου βακαλάου. Η μπραντάδα σερβίρεται ως ορεκτικό, επάνω σε φέτες ψωμάκι, φρυγανισμένες ή μη.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com