Φαβοκεφτέδες και ...cucina povera

Καταχωρήθηκε στις 04/10/11

12 Ψήφοι Ψήφισε

...Όπως έχω ξαναγράψει, οι πιο συνηθισμένοι ψευτοκεφτέδες στην Κρήτη είναι οι κολοκυθοκεφτέδες και οι φαβοκεφτέδες. Η φάβα, από τα όσπρια που παράγονται στο νησί, αξιοποιείται στους φαβοκεφτέδες ακόμη και 2-3 μέρες μετά το μαγείρεμά της, αρκεί βέβαια να έχει μπει στο ψυγείο. Όπως μου έλεγε μια ηλικιωμένη γειτόνισσα, παλιότερα, εκτός από φαβοκεφτέδες συνήθιζαν απλώς να την τηγανίζουν....

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις