155
Υλικά
- καλαμποκάλευρο 500 γρ
Η πολέντα, ειναι ενα παρασκευασμα απο χοντροαλεσμενο αλευρι δημητριακων, συνηθως καλαμποκιου, νερο και λιγο αλατι. Θα μπορουσαμε να την χαρακτηρισουμε ως ενα ψωμι, που δεν ψηνεται στον φουρνο, αλλα φτιαχνεται στην κατσαρολα. Προκειται για παραδοσιακη συνταγη της Βορειας Ιταλιας, και κυριως της ορεινης περιοχης της κοιλαδας Valtellina (μεταξυ της λιμνης του Como και της λιμνης της Garda), οπου υπαρχουν πραγματικοι μαστορες της πολέντα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com