170
Υλικά
- κουνουπίδι 500 γρ
- καρότο 200 γρ
- πιπεριές κόκκινες 100 γρ
- σέλινο 3 κλων
- λαχανικά 700 γρ
- αλάτι 2 κσ
- ξυνό 1 κσ
- πιπέρι 2 κγ
- ξύδι 100 ml
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
Φέτος το φτιάχνουμε στο σπίτι! Επειδή θέλει λίγες μέρες να «ψηθεί» και να ωριμάσει, ετοιμάζουμε από τώρα το τουρσί για την Καθαρή Δευτέρα (και όχι μόνο). Καυτερό ή πιο ήπιο, σκορδάτο ή σκέτο το τουρσί με κουνουπίδι και καρότο είναι από τα πιο συνηθισμένα στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr