ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ (ΤΟΥΡΣΙ) - LIMONI SOTTO SALE

Καταχωρήθηκε στις 02/11/13

1 Ψήφοι Ψήφισε

Τα λεμόνια διατηρημένα σε πυκνή άλμη, συχνά μαζί με προσθήκη αρωματικών, είναι ενα άρτυμα που προέρχεται κυρίως απο τις κουζίνες της Βόρειας Αφρικής, απαντάται όμως και στην ινδική κουζίνα. Βασικός λόγος που βάζουν τα λεμόνια στο αλάτι είναι για να τα διατηρήσουν, ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για ενα είδος τουρσί. Πως χρησιμοποιείται όμως αυτό το τουρσί? Κάποιοι πέτανε την ψύχα του λεμονιού και κρατάνε μόνο την φλούδα, που είναι και πιο αρωματική. Συνήθως τα λεμόνια ξεπλένονται, ώστε να απομακρυνθεί το αλάτι τους, κάποιο μάλιστα τα "μπλανσάρουν", δηλαδή τα ζεματάνε σε βραστό νερό για μερικά λεπτά. Απο εκεί και πέρα τα κόβουν σε κομμάτια και τα χρησιμοποιούν ανάλογα με τις ανάγκες της συνταγής. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε φαγητά κατσαρόλας τόσο με κρέας, όσο και με ψάρι. Δεν λείπει απο το μαροκινό τατζίν, αλλά και την μαροκινή κουζίνα γενικώς. Πολύ ωραία προσθήκη είναι επίσης σε σαλάτες με βραστά λαχανικά (φασολάκια, καρότα, πατάτες), αλλα και για να σερβίρετε ελιές (μαζί με σκόρδο, ρίγανη και λάδι)...

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις