47
Οι πολύ γευστικές λιαστές τομάτες φτιάχνονται από ώριμες κανονικές τομάτες ή από άνυδρες τομάτες, (ξεχωριστή ποικιλία τοματών, που είναι συνηθισμένη σε πολλά νησιά του Αιγαίου Πελάγους και μοιάζει με την Ιταλική ποικιλία pomodori ή roma). Ξεραίνονται κάτω από τον ήλιο για να εξατμιστεί το νερό που περιέχουν στην ψίχα τους. Κατά την αποξήρανση τα τοματάκια χάνουν το 88% του βάρους τους, ενώ οι μεγαλύτερες τομάτες χάνουν το 93%.Οι λιαστές τομάτες έχουν την ίδια διατροφική αξία με τις φρέσκες και για να παραχθεί ένα κιλό λιαστής τομάτας χρειάζονται γύρω στα 14 κιλά φρέσκιας τομάτας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es