97
...Πολύ συνηθισμένα στην Κρήτη, φτιάχνονται με γλυκιά αλλά και με ξινή μυζήθρα ή με μείγμα τους. Τα γλυκίσματα με αυτά τα χλωρά τυριά εμφανίζονται σε διάφορες παραλλαγές, (με σιρόπι , με μέλι , με ζάχαρη άχνη) και σε διάφορα σχήματα. Η μυζήθρα αρωματίζεται με κανέλα ή με ξύσμα λεμονιού ή με μαστίχα . Σε κάποιες περιοχές τα λένε τζεβρεμέδες .Μπορεί να είναι μεταγενέστερα της μυζηθρόπιτας και του καλιτσουνιού (λόγω φύλλου κρούστας) αλλά είναι κι αυτά παραδοσιακό , αγαπημένο γλύκισμα...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com