116
Το πρώτο μου μπουρέκι είναι αυτό. Δεν το έχω φάει στην Κρήτη, μόνο το έχω διαβάσει σε συνταγές για να καταλάβω το δέσιμο του πιάτου. Είναι παραδοσιακό φαγητό της δυτικής Κρήτης, εξ'ου και το το όνομα, με βασικά υλικά τα κολοκύθια και τις πατάτες, που αφθονούν το καλοκαίρι στις κρητικές κουζίνες, με άρωμα από φρέσκο δυόσμο και ενωμένο με άσπρο μαλακό τυρί. Στην Κρήτη βάζουν ξινομηζύθρα (έχει και στην Αθήνα) ή πηχτόγαλο (υπόξινο κρεμένιο τυρί) αλλά βάζουν και ανθότυρο μαλακό (μυζήθρα τη λένε εκεί)....
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr