Ένα καλοκαιρινό όσπριο

Καταχωρήθηκε στις 12/07/10

6 Ψήφοι Ψήφισε

Στην Κρήτη τα μαγειρεύουμε συχνά τα όσπρια.Τώρα το καλοκαίρι η φάβα προτιμάται γιατί δεν την μαγειρεύουμε σαν σούπα και σερβίρεται είτε καυτή είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε ακόμη και εντελώς κρύα, από το ψυγείο.Επίσης καλοκαιρινό όσπριο είναι και τα ξερά κουκιά που συνδυάζονται θαυμάσια με πλούσια ντοματοσαλάτα με μπόλικη γλυστρίδα,και βραστούς γυρευτούς λιανούς χοχλιούς.Παλιότερα τα όσπρια τα έβραζαν σε πήλινα σκεύη , σε παραστιές (χαμωτά τζάκια που έκαιγαν με ξύλα)...

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις