341
Υλικά
- κουκιά 500 γρ
- σέσκουλα 2 ματσ.
- μπούκοβο 1 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- χυμός λεμονιού 2 τμχ
Τα κουκιά κούννες τα πρωτοσυνάντησα στην Κύπρο. Είναι τα ξερά κουκιά σπασμένα και αποφλοιωμένα και είπα να τα δοκιμάσω. Η κοπελιά στο μαγαζί που τα αγόρασα μου είπε κάντα με λάχανα (όπου λάχανα είναι τα σέσκουλα ή παζιά όπως τα λένε στην Πόλη).Στην Κυπριακή κουζίνα το μαγείρεμα οσπρίων με λαχανικά και η προσθήκη ελαιόλαδου στο τέλος είναι κάτι το σύνηθες και θα έλεγα και αρκετά υγιεινό.
Διάβασε τη συνταγή στο naleipeitovisino.blogspot.com