113
Υλικά
- κουκιά 0.5 κιλ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- κονκασέ 1 κονσέρβα
- ζάχαρη 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- αλάτι 0.5 κγ
Κρητική η συνταγή μου σήμερα γιατί νομίζω σαν την Κρήτη δεν έχει άλλο νομό στην Ελλάδα, που να αγαπούν και να τιμούν τόσο πολύ τα ξερά κουκιά. Ξερά κουκιά γιαχνί ή κουκομαγεριά. Τρως κουκί κουκί φροντίζοντας να πιπιλίσεις καλά το τσόφλι για να πάρεις όλο το τρυφερό αμυλούχο καρπό, αφήνοντας στην άκρη του πιάτου το τσόφλι, σαν κουκούτσι ελιάς.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr