196
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- ελαιόλαδο 0.5 ποτ
- ούζο 0.75 ποτ κρασ
- κανέλα 1.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.33 κγ
- μαραθόσπορος 2 κσ
- ζάχαρη 3 κσ
- καστανή ζάχαρη 3 κσ
- αλάτι 0.5 κφτ κγ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- μέλι 1.5 κσ
- αμύγδαλα 3 κσ
Αυτή την φορά είπα να περάσουμε και από την αγαπημένη Λευκάδα, ένα ακόμη όμορφο νησί του Ιουνίου. Είναι ένας προορισμός που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ειδικά αν καταφέρει να ανακαλύψει τις κρυφές ομορφιές που κρύβει. Στην Λευκάδα οι νοικοκυρές συνηθίζουν κάποιες γεύσεις που ισορροπούν τέλεια μεταξύ του γλυκού και του αλμυρού. Μια τέτοια ρετσέτα, είναι τα Αφράτα Λαδοκούλουρα τους.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com