164
Από καιρό ήθελα να φτιάξω αυτό το πιάτο καθώς μου αρέσουν πολύ (και) τα σπαράγγια… Τα άγρια σπαράγγια που φυτρώνουν τον χειμώνα, στην Κύπρο λέγονται αγρέλια κι έχουμε την ευκολία να τα βρίσκουμε στην αγορά, ενώ σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να τα μαζέψουμε από τα όρη και τα λαγκάδια… Με άλλα λόγια μεγάλη ευκολία! Στην Κρήτη τώρα, τα άγρια σπαράγγια δεν λέγονται αβρωνιές (όπως νόμιζα αρχικά) απλά σφαράγγια και μαγειρεύονται παρόμοια. Οι αβρωνιές δε, είναι κάτι παραπλήσιο κι εξίσου εκλεκτό για την κρητική γαστρονομία....
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr