105
Υλικά
- αμύγδαλα 1 φλ
- πιπεριές ψητές 150 γρ
- βασιλικός 10 φύλλα
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κρέμα μπαλσάμικο 1 κσ
- κρεμμύδι σε σκόνη 1 κγ
- σκόρδο σε σκόνη 1 κγ
Ένα άλειμμα με βάση το αμύγδαλο εμπλουτισμένο με πιπεριά Φλωρίνης κ βασιλικό! Και φυσικά είναι ένας καλός τρόπος για να πάρουμε πρωτεΐνη! Την συνταγή εμπνεύστηκα από παλιότερες φυτικές «τυρένιες» κρέμες π. χ. την μεσογειακή κρέμα τυριού από ηλιόσπορο κ την κρέμα κάσιους. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι από σπόρους κ ξηρούς καρπούς μπορεί κανείς να φτιάξει απίστευτα αλείμματα!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr