133
Οι αντσουγιες ειναι ο παστος γαυρος. Πολλοι νομιζουν οτι η αντσουγια ειναι καποιο διαφορετικο ψαρι, ισως καποιο ειδος σαρδελλας ή αθερινας. Η ονομασια τους πολυ πιθανον να προερχεται και απο την Ιταλικην, οπου επισης ονομαζονται acciughe ή alici. Απο την στιγμη που αρχισα να ασχολουμαι με την Ιταλικη κουζινα, οι αντσουγιες μου εγιναν απαραιτητες. Ειδικα στην κουζινα της Νοτιας Ιταλιας, ειναι πολυ διαδεδομενες, καθως τις χρησιμοποιουν για να νοστιμιζουν διαφορα πιατα, τοσο με ψαρι οσο και με κρεας! Καθως η τιμη στην αγορα τους ειναι αστρονομικη, αποφασισα να τις παρασκευασω μονη μου.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com