115
Υλικά
Ένα από τα ωραιότερα φαγάκια της σμυρναίικης κουζίνας!! Η πεθερά μου συνήθιζε να το κάνει με συκωτάκια, εγώ το φτιάχνω με μοσχαράκι κομμένο σε μικρές μπουκίτσες. Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε με όποιο είδος κρέατος μας αρέσει, πολύ ωραίο γίνεται και με αρνάκι. Τι είναι όμως αυτό που χαρακτηρίζει το ατζέμ πιλάφι??Είναι ο ιδιαίτερος τρόπος που μαγειρεύεται το ρύζι. Το ρύζι τσιγαρίζεται για αρκετή ώρα σε βούτυρο (ξεχάστε το λάδι), ώστε να αποκτήσει ένα χρυσοκάστανο χρώμα και ένα ιδιαίτερο άρωμα. Κατόπιν προστίθεται στην κατσαρόλα με το ήδη μαγειρεμένο κρέας, όπου παίρνει αλλά και δίνει όλη την...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com