86
Μια πολύ νόστιμη και αγαπημένη σαλάτα που προέρχεται από το Λίβανο αλλά είναι δημοφιλής σε όλον τον Αραβικό κόσμο. Η νοστιμιά και η ιδιαίτερη γεύση της οφείλεται στον τρόπο ψησίματος της μελιτζάνας: στην κυριολεξία «καίγεται» πάνω στη φωτιά, η σάρκα της όμως παραμένει λευκή και αποκτά τη γεύση και το άρωμα του καπνιστού. Στη συνέχεια η καμένη φλοίδα αφαιρείται, η σάρκα τεμαχίζεται, αρωματίζεται με σκόρδο και νοστιμίζει με ελαιόλαδο και κύμινο. Με αυτά τα συστατικά η σαλάτα ονομάζεται Baba Ghanoush (Μπαμπαγκανούς). Πολλές φορές όμως προσθέτουν αρκετό ταχίνι, που είναι πολύ αγαπητό...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com