48
Υλικά: 1/2 βιτάμ (κρύο, κομμένο σε λεπτές φέτες) 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό μια πρέζα αλάτι Εκτέλεση: Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το προσθέτουμε στη ζύμη. Ξαναζυμώνουμε. Ανοίγουμε το φύλο με πλάστη, μέχρι να γίνει 1 δάχτυλο στο πάχος. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να σκεπάσει και τα πλαϊνά της φόρμας. Πιέζουμε με τα δάχτυλα να κολλήσει τα τοιχώματα και μ' ένα πηρούνι τρυπάμε τη βάση σε όλη της την
Διάβασε τη συνταγή στο nosyparker-mageiremata.blogspot.com