60
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 300 γρ
- ζάχαρη 400 γρ
- αυγά 3 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 150 γρ
- γάλα 150 γρ
- αλεύρι 350 γρ
- μπέκιν πάουντερ 20 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αμαρέτο 1 σφην
- καρύδια 50 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- ζάχαρη άχνη -
Χαρούμενο και Ευτυχισμένο το 2014! Το έθιμο της Βασιλόπιτας είναι πολύ παλιό, έχει τις ρίζες του σε εκείνο που τελούσαν οι πρόγονοί μας στην αρχαία εορτή των «Κρονίων», των Ρωμαϊκών «Σατουρναλίων».Η επικρατέστερη, και ίσως η πιο αγαπημένη, είναι σε μορφή κέικ με διάφορα μυριστικά μπαχαρικά, με ξηρούς καρπούς, με ζαχαρωμένα φρούτα-κόντιτα κ.λπ. Συχνά γράφεται πάνω στη βασιλόπιτα ο αριθμός του νέου έτους.
Η φετινή Βασιλόπιτα είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη ζάχαρη, με αμύγδαλα και καρύδια, και με πολύ έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού. Γίνεται πολύ φουσκωτή και αφράτη, με λευκή και απαλή ψίχα.
Δοκιμάστε την!
Η φετινή Βασιλόπιτα είναι ένα πολύ νόστιμο κέικ, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη ζάχαρη, με αμύγδαλα και καρύδια, και με πολύ έντονο το άρωμα του πορτοκαλιού. Γίνεται πολύ φουσκωτή και αφράτη, με λευκή και απαλή ψίχα.
Δοκιμάστε την!
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es