156
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- πούδρα αμυγδάλου 150 γρ
- βούτυρο αγελάδος 160 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- κρόκοι 2 τμχ
- λικέρ 1 σφην
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- εσάνς πικραμύγδαλου 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- μήλα 1 τμχ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- πούδρα αμυγδάλου 2 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
Η συνταγή που επιλέχθηκε δεν είναι κάποια από τις συνηθισμένες, αλλά είναι η πολύ ιδιαίτερη τριφτή βασιλόπιτα, που ανασύρθηκε από την λήθη, μέσα από το ξεχασμένο τετράδιο συνταγών της γιαγιάς Ανδρομάχης ! Ετοίμασα μάλιστα δύο παραλλαγές : μία με αμύγδαλα και άρωμα πικραμύγδαλο, και μία με φουντούκια και γέμιση σπιτική κρέμα τζιαντούια !
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com