by admin

Βουτυρένια μπισκότα με κρέμα νεράντζι (μαρμελάδα ή σοκολάτα)

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

ι Αμερικάνοι τα λένε ονομάζουν αυτά τα όμορφα μπισκότα «δαχτυλομπισκότα» (thumbprint cookies), γιατί το βαθούλωμα στο κέντρο τους γίνεται με τον αντίχειρα. Παρόλα αυτά, η καταγωγή τους είναι από τη Σουηδία όπου ονομάζονται hallongrotta, που θα πει η «σπηλιά του σμέουρου», μιας και η κλασική μαρμελάδα που χρησιμοποιείται στο κέντρο τους είναι από σμέουρα. Είναι πολύ εύκολα μπισκότα για να τα φτιάξετε και με τα παιδιά σας (αν έχετε), αφού είναι διασκεδαστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η γεύση τους δεν είναι για ενηλίκους!

Παραδοσιακά γεμίζονται με μαρμελάδα στο κέντρο, συνήθως αφότου ψηθούν. Πέρα από στο σμέουρο καλή επιλογή είναι φυσικά και η φράουλα. Εγώ αποφάσισα να τα γεμίσω με την κρέμα νεράντζι που είχα στο ψυγείο αλλά και με σοκολάτα (για την μικρή μου που είναι πολύ σοκολατού!). Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και την κρέμα λεμόνι, θα τους πηγαίνει πολύ!

Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το foodjunkie.eu